Som Jnytt tidigare har skrivit om reser Emilia Lindholm från Jönköping och pojkvännen Niklas Henrikczon runt i Europa med sin van. Emilia Lindholm jobbar som frilansande journalist och grafisk designer medan pojkvännen tar bilder och gör filmer som han sedan säljer.

De befinner sig sedan tre dagar tillbaka i Garmisch-Partenkirschen i Bayern på gränsen mellan Tyskland och Österrike. När de skulle fortsätta färden ner i Europa via Österrike stoppades de på grund av att det inte gick att ta sig fram på vägarna på grund av laviner.

Laviner stoppade dem

– Laviner hade täckt över vägarna, så det var lite dramatiskt. Vi blev lite chockade. Det har snöat väldigt mycket nu i ett par dagar och det är ett riktigt kaosväder, berättar Emilia Lindholm.

Paret har bland annat blivit insnöade på en parkering och kunde inte ta sig någonstans. De fick skotta sig ut. Men de hade bara åkt i några timmar innan de insåg att de inte skulle komma vidare.

Det har rapporterats om såväl skadade som döda i lavinerna i området.

– Till och med tyskarna på plats här tycker att det är kaosväder, säger Emilia Lindholm.

Men trots väderkaoset har de klarat sig bra och bilen har klarat av både snö och regn.

På väg till Italien

– Just nu spöregnar det där vi befinner oss och det finns en risk för översvämningar. Så det är både snön och regnet som hindrat oss från att åka vidare. Vi har fått vänta på att det ska bli plusgrader. Nu har vi fått rapporter om att vägarna ska vara öppna igen klockan elva imorgon, så förhoppningen är att vi ska fortsätta färden då, berättar Emilia Lindholm.

Planen är att åka vidare till Italien och sedan Portugal för att surfa. Emilia Lindholm skrattar lite åt det lustiga i det hela att de har surfbrädor på taket trots att det snöat ute.

Nu är dock förhoppningen att paret ska byta snökaoset mot värme.

Emilia Lindholm och pojkvännen Niklas Henrikczon är ute på äventyr i Europa. Men laviner och en överhängande översvämningsrisk sätetr stopp för deras färd.

Foto Montage