Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jönköpingstalangen nära EM-medalj

Det blev en femteplats för JSS-simmaren Victor Johansson i finalen på 400 meter fritt vid EM i Glasgow.

På fredagen inleddes EM i simning, och redan den första dagen var det dags för Victor Johansson att kasta sig i tävlingsbassängen.

Johansson, som de senaste åren raderat ut flera svenska rekord, tog sig på förmiddagen till final på 400 meter fritt efter att ha haft femte bästa tid.

I kvällens final var Johansson sist efter sist efter första 50 meterna men han plockade sedan successivt placeringar och låg på fjärde plats efter 300 meter. Han tappade dock en placering och slutade femma på tiden 3.47,74

”Inte långt borta”

– Målet var topp-fem, och medalj är inte långt borta, säger han till SVT Sport.

Mykhaylo Romantchuk från Ukraina vann loppet närmast före Victor Johanssons träningskompis, norrmannen Henrik Christiansen.

– Jag visste att Romantchuk skulle gå för det. Men han innanför mig visste jag skulle vara bra att raca mot. Så jag hängde på honom, säger Victor Johansson.

JSS andra representant på EM, Hanna Eriksson, simmade försök på 800 meter fritt men tiden 8.58,55 räckte inte för vidare avancemang.