Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JU och företag delar på miljoner

Science Park, Almi och Jönköping University får dela på 20 miljoner kronor, pengarna är tänkta att göra nytta för länets företag. Det står klart efter att regionen ger dem fortsatt förtroende med ett innovationsprojekt.

I ett försök att öka konkurrenskraften för små och medelstora företag förlängs projektet Innovation Runway. Efter tre år står det nu klart att Science Park, Almi och Jönköping University fortsatt förtroende och med det även pengar från Region Jönköpings län och EU:s regionala utvecklingsfond. Detta för att fortsätta med projektet i ytterligare tre år.

Halv miljard kronor i under sex år

Det är en halv miljard kronor som investeras i perioden 2014-2020 för att öka tillväxt och sysselsättning i bland annat Jönköpings län. Under den kommande treårsperioden viks ungefär 20 miljoner kronor till Innovation Runway.

- Vi är glada över att få möjligheten att fortsätta jobba för att fler innovationer ska skapar i länets etablerade bolag, och att de effektivt ska tas ut på marknaden. Vi har lärt oss mycket av det tidigare projektet, inte minst att det finns oerhört många spännande idéer hos länets företagare, säger Gustav Österström, VD på Science Park i ett pressmeddelande.

Projektet har hittills bidragit till 150 företag genom att hitta idéer, i det fortsatta projektet kommer Science Park uppskattningsvis jobba med 200 företag. Målet är att öka tillväxten och det är det Innovation Runway arbetar med för att stötta länets företag.

- Projektets främsta framgångsfaktor är att vi alltid utgår från företagens behov och identifierar idéer och utmaningar som kan omsättas till konkreta satsningar och arbetar fram en strategi hur innovationerna tas vidare mot marknad, säger Carola Öberg, projektledare för Innovation Runway.