Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sveriges bästa lag finns i Jönköping

Efter dryga 3000 km genom Australien har JU Solar Team tagit sig över mållinjen med sin egenbyggda soldrivna elbil, och hamnade på en tionde plats. Därmed är de bäst i Sverige.

Årets tävling har varit utmanande för de 16 studenterna från Jönköping som deltog i The Bridgestone World Solar Challenge. Tävlingen började i Darwin i norra Australien och avslutades i Adelaide i söder. Runt klockan 15.00, lokal tid, på fredagen korsade teamet mållinjen.

Men tävlingen har inte gått smärtfritt. Första dagen fick de problem med sina solpaneler och andra utmaningar har varit molnigt väder och tekniska problem med solbilen. Många andra av de deltagande teamen fick avbryta tävlingen, bland annat tre svenska lag.

Det var stor lycka när Jönköpingsstudenterna i JU Solar Team tog sig i mål och knep åt sig den tionde platsen. JU Solar Team behåller med detta sin titel som bäst i Sverige.

Läs även: