Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julklappen - de får gratis internet

Vätterhems samtliga hyresgäster kommer från och med 1 februari att erbjudas gratis internet som standardutrustning i lägenheterna. – Vi vill motverka ett digitalt utanförskap, säger vd Thorbjörn Hammerth.

Det kommunala bostadsbolaget Vätterhem erbjuder nu, tillsammans med Jönköping Energi, som ett av de första allmännyttiga bostadsföretagen i Sverige hyresgästerna bredband som en del av standardutrustningen. Samtliga 8 650 lägenheter omfattas.

Det innebär att alla lägenheter utrustas med fri tillgång till internet med en hastighet som uppgår till 2 Mbit/s. Bredbandsanslutningen kräver inget abonnemang mer än att hyresgästen registrerar sig, och detta kostar inte någonting. Om hyresgästen önskar högre hastighet köps detta på samma sätt som i dag.

”Deltar i utvecklingen”

Jönköping Energi erbjuder denna möjlighet i och med att det finns en betydande andel hyresgäster som saknar anslutning via Wetternet.

– Vi tycker att det är mycket viktigt att alla våra hyresgäster deltar i den digitala utvecklingen och inte hamnar utanför. Alltmer av service, utbildning, resor och betalningar sker på nätet och då vill vi se till att alla som inte har bredband ska ha detta. Vi vill alltså motverka ett digitalt utanförskap, säger Vätterhems vd Thorbjörn Hammerth i ett pressmeddelande.