Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jumbon chanslöst mot HC Dalen

HC Dalen hade inte några som helst problem att besegra jumbolaget Halmstad på bortaplan.

Dalen vann med klara 5-0 (0-0, 0-4, 0-1) sedan laget mer eller mindre avgjort matchen i den andra perioden.

Efter en mållös första period tog Dalen tag i taktpinnen direkt i den andra perioden. Redan efter drygt tre minuter slog Erik Glimberg in ledningsmålet för Dalen och även om Halmstad skapade ett par chanser när Julius Sele Larsson åkte ut för en slashing minuten senare så blev det inga hemmamål.

Istället tryckte Victor Romfors in 2-0 för Dalen innan Timmie Persson gjorde 3-0 i powerplay. Då hade det bara spelats drygt nio minuter av den andra perioden.

Matchen avgjordes mer eller mindre när Victor Romfors, Dalens bäste målskytt under våren, gjorde sitt andra mål fram till 4-0 innan pausvilan.

Den sista perioden såg ut att sluta mållös även den, men Edwin Johansson fastställde slutresultatet till 5-0 när mindre än en minut återstod att spela. I samband med målet fick Marcus Christensson i Halmstad fem minuters utvisning för slashing och 20 minuter game misconduct.

I tabellen ligger Dalen kvar på tredje plats efter Nybro och Kalmar.