Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JVM-medalj till Gustafsson och Alnefelt

Hugo Alnefelt och David Gustafsson får med sig varsin bronsmedalj hem från JVM-turneringen i Tjeckien. Det står klart efter en dramatisk bronsmatch mot Finland.

På lördagen spelade de svenska juniorkronorna semifinal i juniorvärldsmästerskapet i Tjeckien. Ryssland stod för motståndet i en match där HV-spelaren Hugo Alnefelt gjorde ett misstag som ledde till ett ryskt mål i den första perioden, men därefter spelade upp sig det svenska målet. David Gustafsson noterades för en assist i semifinalen.

I bronsmatchen, som avgjordes på söndagseftermiddagen, väntade Finland som blev överkört av Kanada i sin semifinal. Matchen blev dramatisk in i det sista. Sverige ledde med 3-2 när Finland tog ut sin målvakt och skapade hårt tryck ner mot Hugo Alnefelt. HV-målvaten och det svenska laget kunde dock stå pall och vann med 3-2.

Svenska målskyttar i bronsmatchen var Rasmus Sandin, Samuel Fagemo och Linus Öberg.