Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kan få nyckelroll i comebacken

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Martin Thörnberg gör comeback för HV71 på torsdagen. Då kan kaptenen slängas in direkt i hetluften. Forwarden tog plats i en av lagets powerplayformation på den sista träningen inför mötet mot Färjestad.

Som Jnytt flera gånger tidigare skrivit om så förväntas Martin Thörnberg göra comeback efter en lång skadefrånvaro när HV71 tar emot rivalen Färjestad i Kinnarps arena på torsdagskvällen.

Under onsdagens träning matchades Thörnberg i en kedja tillsammans med JVM-spelaren David Gustafsson och Christoffer Törngren.

Men kaptenen kan också komma att få en nyckelroll under matchen. När HV71 avslutade träningen med powerplayspel återfanns nummer 10 i en formation tillsammans med Mattias Tedenby, Markus Ljungh, Robin Figren och Nils Andersson.

– Det är hans första match på länge. Han kommer vara med. Sedan får vi se. Men han har fått träna mycket så han borde orka, tycker jag. Det ska bli kul, säger HV71:s tränare Stephan ”Lillis” Lundh.

Thörnberg ser därmed ut att bli den som i den här matchen går in och tar Simon Öneruds position i spel i numerärt överläge.

HV:s bäste målskytt den här säsongen är fortfarande skadad efter den smäll han åkte på borta mot Örebro i slutet på december. Önerud slog höften i målburen efter att han blivit bryskt tacklad av en motståndare.

– Han är inte med i morgon. Det blir lite dag för dag just. Det är tajt med de två matcherna den här veckan (HV möter Rögle på bortais på lördag). Jag skulle tro att Simon blir spelklar till nästa vecka, säger Lundh.

HV71 kommer närmast från en 3–4-förlust efter förlängning borta mot Linköping. Men trots det har laget rejält häng på topp-6-platserna.

Mötet mot Karlstadslaget är därmed av yttersta vikt i den extremt tajta tabellen när drygt 20 grundserieomgångar återstår.

– Det blir en rolig match. Tufft motstånd och tajt i serien som det ska vara. Det ska bli jäkligt skoj. Vi har jobbat mycket med spelvändningar, försvarsspel och anfallsspel inför matchen, säger Lundh.

JnyttTV. Hör Robin Figrens tankar inför matchen mot FBK.

Läs även