Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tränaren: "Hemma är alltid bäst"

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Sjätteplatsen är förlorad. Men HV71 har fortfarande något att spela för i den allra sista grundserieomgången.

– Vi kan fortfarande påverka vår placering och starten på vad som gäller på lördag, säger tränaren Stephan Lundh.

Efter en svajig säsong som gått från kris till succé till ny krisvarning räcker ett poäng – om inte Rögle vinner med en uppsjö mål mot Skellefteå – hemma mot rivalen Linköping för att Jönköpingslaget åtminstone ska få med sig en hemmaplansfördel i den stundande åttondelsfinalen.

Då kan HV71 rikta in sig på en hemmamatch redan på lördagen i stället för att behöva bussa ned till Ängelholm (HV71 kommer möta Rögle i åttondelsfinal om laget blir nia i tabellen).

Laget får också flera dagar på rad hemma i Jönköping och kan träna, sova, äta och leva på bekant mark.

En hemmaplansfördel i en kort matchserie över blott tre fajter kan spela en viktig roll.

– Hemma är alltid bäst. Här har vi minst en och kanske till och med tre extraspelare i form av våra fans, säger Lundh.

Rivalfajten mot östgötarna blir också en bra värdemätare inför åttondelsfinalserien. Linköping slåss för att trycka sig in bland de tio bästa. Laget behöver minst två poäng men förstås allra helst tre samtidigt som Örebro och Brynäs förlorar eller bara tar en pinne i sina respektive matcher.

Från HV71:s håll är matchen förstås också en chans att avsluta ärkerivalens säsong redan i mitten på mars.

– Det viktigaste är att vi fortsätter spela vårt spel. När vi spelar vårt spel då gör vi det väldigt bra. Det är det som det handlar om. Du ska spela ditt spel lite bättre än din motståndare spelar sitt. Vi litar på vårt spel, säger Lundh.

Jönköpingslaget kommer närmast från en 5–3-seger borta mot Timrå efter att ha tappat en 3–1-ledning innan ett ryck i slutperioden fällde avgörandet.

Men trots de tre poängen handlade eftersnacket till största delen i stället om att klubben förlorat chansen att ta sig direkt till kvartsfinal.

HV:s slutspelsöde förseglades när Skellefteå straffade Växjö på bortais.

Fast även om den femfaldiga SM-mästaren nu för andra året i rad inte kvalificerar sig bland SHL:s sex bästa efter 52 omgångar är säsongen på intet sätt körd.

– Ingen kommer att komma ihåg det (att vi inte nådde topp-sex, reds. anm.) om vi går långt i slutspelet, säger Lundh.

Lundh kommer att ta ut matchtruppen under torsdagsförmiddagen. Mot Timrå lämnades Sebastian Wännström hemma då Anton Bengtsson gjorde comeback.

HV-tränaren har samma manskap tillgängligt i torsdagens match.

Jonas Gunnarsson kommer att vakta målet.

Christoffer Persson körde för fullt under onsdagsträningen men är inte tillgänglig för spel mot Linköping.

Läs även