Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Känd butik riskerar att försvinna

Teknikmagasinet, med två butiker i Jönköping, har försatts i rekonstruktion vid Solna tingsrätt. Det innebär att bolaget har stora ekonomiska problem

Teknikmagasinet har två butiker i Jönköping, på Östra Storgatan och på A6. Men företaget har akuta likviditetsproblem. Skulderna har de senaste tiden vuxit, samtidigt som man inte lyckats få in tillräckligt med pengar i bolaget.

– Den här processen har gått väldigt snabbt, men jag bedömer att det ändå finns förutsättningar för en lyckad rekonstruktion, säger Kent Hägglund, advokat på DLA Piper som utsetts till rekonstruktör, till tidningen Marknad.

Flera butiker kan försvinna

Han menar att bolaget måste omstruktureras för att kunna gå med vinst. Det kan då komma att handla om färre butiker och en minskning av personal. Även en ökad satsning på näthandel kan vara en väg att gå.

Teknikmagasinet köptes av riskkapitalbolaget Segulah för närmare 600 miljoner kronor 2015 och har ungefär 130 butiker i Sverige, Norge och Finland. Bolaget har cirka 600 anställda.