I match tre i söndags skrällde Wetterbygden Stars och vann med 94-93 mot Borås. I den fjärde matchen i Huskvarna sporthall höll lagen jämna steg – i en halvlek.

Det var oavgjort, 32-32, i paus. Men under matchens andra hälft gjorde Borås det avgörande rycket som till slut ledde till en relativt komfortabel seger med 74-61.

– Vi spelade jämnt med dem fram till halva matchen. Sedan drog de ifrån i tredje perioden. Jag vet inte specifikt vad som avgjorde, de är lite bättre på alla positioner. Det är inte mycket att säga om det, de är ett bättre lag. Men trots att vi förlorade tycker jag att vi gjorde en bra match, säger Jonatan Bohman.

Var känslosamt

Bohman har blandade känslor efter att säsongen tagit slut – ett visst vemod infinner sig efter en lång säsong.

– Det känns väldigt tomt just nu. Vi har hållit på sedan början av augusti och har träffats nästan varje dag. Nu blir det ett uppbrott, man vet inte vilka som blir kvar och vilka man aldrig ser mer, säger Bohman, som uppger att det var känslosamt efter att slutsignalen ljudit.

– Det var mycket känslor och det kom tårar. Vi kramade om varandra och sade att vi får hitta på något i morgon eller i helgen.

”Ska vara jättenöjda”

Stars har överträffat förväntningarna och nådde SM-slutspel redan under sin första säsong i SBL.

– Vi ska vara jättenöjda, det är vi verkligen. Inför säsongen var det inte många som trodde på oss, jag tror att vi var tippade att komma sist av både coacherna och media. Men vi har absolut bevisat att vi är här för att stanna. Jag ser jättepositivt på framtiden även om jag inte har en aning om vilka som blir kvar, säger Jonatan Bohman, som kommer att spela i Stars även nästa säsong.

– Ja, jag kommer stanna.