Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kaosartad start sänkte Dalen

Fyra raka utvisningar, fyra raka insläppta mål i boxplay. En mardrömsstart som Dalen aldrig lyckades hämta sig från borta mot Kallinge-Ronneby. – Det var nya regler i regelboken som gällde idag tydligen, säger Per "Pelle" Gustafsson efter förlusten.

Det var ett stärkt HC Dalen, med två raka segrar i ryggen, som under söndagen reste söderut för ett möte med topplaget Kallinge-Ronneby IF. Förhoppningarna om tre poäng fanns, men en kaosartad första period skulle komma att rasera allt hopp.

Dalen drog på sig fyra raka utvisningar, något hemmalaget utnyttjade. När matchklockan hade passerat 17 minuter hade KRIF gått ifrån till en 4–0-ledning, samtliga mål gjordes i powerplay.

– Ja, det blev väl lite kaosartat. Det var nya regler i regelboken som gällde idag tydligen, tyvärr så släpper vi in fyra mål med både en och två man mindre på isen, säger Per "Pelle" Gustafsson efter matchen.

Tappade ni fokus på matchen i det skedet?

– Nja, jag tycker att vi inledde perioden jättebra och vi kände att vi var det bättre laget. Men sen är det klart, domaren hittade två tveksamma utvisningar och tog också två utvisningar för snack. Jag står i båset, och från därifrån jag står så var det inte mycket snack. Men det får stå för domaren, det kändes som han åkte runt och lyssnade på oss.

Försök till slutforcering

Innan den första perioden var slut lyckades Oscar Josefsson reducera, och i mitten av andra gjorde Anton Netterberg ett mål som tog Dalen ett steg närmare poäng. Underläge med 4-2 inför den sista perioden.

– Vi får in två puckar och lyckas reducera. Inför den sista perioden känner vi att vi är det bättre laget i spel fem mot fem, så vi sa att vi skulle göra ett försök. Vi hade hugg i den tredje, men återigen är det tillfälligheter som avgör. Vi hade chansen att reducera ytterligare ett par gånger, men det studsade inte vår väg, säger Dalentränaren efter matchen som slutade med en 6–3-förlust.

Fem insläppta mål i boxplay, kan du inte vara nöjd med?

– Så är det, tyvärr är det special teams som avgör idag. De spelar jättebra i powerplay och får hål på oss, men samtidigt så ger vi dem lägen lite för lätt. Det får vi justera till kommande matcher, för prestationen tycker jag är helt okej.

Ojämn inledning

Söndagens förlust var Dalens sjunde för säsongen. På 13 omgångar har laget skrapat ihop 17 poäng, vilket räcker till en sjundeplats i den södra hockeyettan-tabellen – fyra poäng upp till en topp fem-placering som innebär en plats i allettan.

För många dippar under inledningen för att man ska kunna vara helt nöjda, menar Per "Pelle" Gustafsson.

– Jag tycker att vi har haft en bra nivå på våra prestationer, sen har vi haft ett par för många dippar där vi inte har kommit upp i nivå alls. Men på det stora hela så har vi presterat bra, vi har även haft ett par matcher som vi har förlorat med uddamålet som vi likaväl hade kunnat vunnit. Det gäller bara att fortsätta jobba hårt så kommer det att vända, säger Dalentränaren.

För Dalen väntar härnäst ytterligare en bortamatch, på söndag gästar man tabelltvåan Troja/Ljungby.