Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kaptenen hjälte i Assyriskas seger

Assyriska IK tog tre tunga poäng i division 1-fotbollen när IK Oddevold besegrades på bortaplan. – En riktigt skön seger, säger lagkaptenen Adam Lindström Leister, som gjorde matchens enda mål.

Assyriska är i stort behov av poäng för att inte bli indraget på allvar i bottenstriden. Ett av lagen som befinner sig längre ner i tabellen, Oddevold, stod för motståndet på söndagen.

De 261 i publiken på Rimnersvallen fick inte se några mål under matchens 45 första minuter.

– De första 15-20 minuterna var det ställningskrig och det var överlag ganska chansfattigt i första, konstaterar Adam Lindström Leister.

Matchens enda mål föll efter en dryg timmes spel när Adam Lindström Leister nickade bollen i mål på en hörna från Simon Klänge.

Stod emot slutforcering

– Det känns underbart eftersom jag inte gör jättemycket mål, säger matchvinnaren.

Assyriska stod emot Oddevolds slutforcering och tog som sagt tre mycket viktiga poäng.

– De lever mer på fysiken, men vi stod upp bra. De hade något läge i 91:a minuten men bortsett från det skapade de inte så mycket. Det kändes som att vi ändå hade bra kontroll, vi fick iväg många bollar, säger en mycket nöjd Lindström Leister.

– En riktigt skön seger efter en riktig laginsats. Det betyder en hel del för oss. Vi sade att vi skulle ligga lägre, vänta på misstag och ställa om. Vi stod för ett bra försvarsjobb, och det gjorde att de inte kom till så många chanser.

”Ta vecka för vecka”

Assyriska har, med fyra omgångar kvar, fyra poäng tillgodo på Oskarshamn på den negativa kvalplatsen.

– Det är bara att ta vecka för vecka och match för match och göra det bästa vi kan, säger Adam Lindström Leister.