Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV-kaptenen: ”Jag vill inte vara i vägen”

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Spel eller inte för Martin Thörnberg i kvartsfinal sju? Nu lämnar kaptenen sitt besked inför den helt avgörande drabbningen i Löfbergs arena.

Martin Thörnberg var en av tre spelare som tog sig ut på isen när HV71 körde ett frivilligt ispass efter måndagens 5–3-seger mot Färjestad.

Kaptenen missade match sex på grund av skada. Efter det korta passet gav forwarden besked om den sjunde och avgörande drabbningen i Karlstad ikväll.

– Jag tror inte att det blir något spel, säger Thörnberg.

Thörnberg missade den tredje kvartsfinalen men var därefter med i två raka matcher innan han alltså åter tvingades följa matchen från sidan under måndagen.

Veteranens besked innebär att HV71:s skadelista med största sannolikhet kommer se likadan ut inför match sju som inför match sex.

Jnytt har tidigare rapporterat att Oscar Sundh inte kommer till spel. Inte heller Alexander Ytterell ser ut att vara tillgänglig för spel (Filip Sandberg finns sedan tidigare på skadelistan).

HV71 har vunnit två av tre bortamatcher i Löfbergs arena under kvartsfinalserien. Och inför den helt avgörande fajten förväntar sig Jönköpingslaget en liknande matchbild som i tidigare drabbningar.

– Det blir säkert full fart från början. De får mycket energi från publiken. Det gäller att kunna stå emot det från början och hitta en väg ur det. Det vet vi hur vi ska göra och det kommer vi att adressera i morgon. Vi ska spela vårt spel och ta med oss det som vi gjorde framgångsrikt i går, säger HV:s assisterande tränare Nicklas Rahm.

Det är osäkert om Thörnberg följer med i bussen upp till Karlstad.

– Man vill inte vara i vägen för killarna som ska spela. Det gäller att de ska få fokusera, säger Thörnberg.

Men kaptenen är däremot desto säkrare på att hans lag har en riktigt bra chans att ta sig vidare.

– Jag tycker att vi visade i går att vi är det bättre laget. Vi är farliga i fem mot fem. Man ska ha respekt för deras anfallsspel. De har ett par giftiga forwarder som gillar att gå på kontringar. Men om vi kan hålla i vårt presspel så har de några backar som har börjat se lite halvslitna ut, säger Thörnberg.

Läs mer om kvartsfinalen