Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karlsson: "Vi har en bra defensiv"

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Joakim Karlsson och hans Jönköpings Södra spelade 0–0 hemma mot AFC Eskilstuna. – Vi visste att det skulle bli en tuff match, sa Karlsson till Jnytt efter matchen.

Jönköpings Södra och AFC Eskilstuna spelade oavgjort, 0–0.

Joakim Karlsson gjorde sin andra match från start sedan skadefrånvaron, och han var stabil där bak.

Matchen inleddes dock med ett väldigt slarvigt passningsspel från hemmalagets sida där flera så kallade enkla passningar hamnade rakt i gapet hos en motståndare.

Det var slarvigt?

– Mmm, det var det, sa Joakim Karlsson.

Vad berodde det på?

– Ja, du. Det är svårt att säga. Man ska inte skylla på något men när man tog fram bollen och spela upp blev det samma personer allihop med solen. Men man vill inte skylla på det, det flöt ihop nästan, sa Karlsson som dock kritiserade egna lagets passningsspel en del.

– Vissa passningar sitter uppe på läktaren, det är inte solens fel. Det sitter bara i huvudet, det är en koncentrationsgrej. Det gäller att vara med från minut ett.

Gästande AFC, med flera fina spelare i laget, satte stundtals väldigt hög press på J-Södras backlinje.

– Ja, det gjorde de, och sen när vi väl satte upp bollen satte vi den inte bakom utan de kunde stå och nicka ner.

Är du nöjd eller missnöjd med en poäng?

– Alltså vi visste att det skulle bli en tuff match. Vi har en bra defensiv sen får vi inte ihop det offensivt.Det är inte bara de offensiva spelarna utan det är hela laget, uppspelen från oss, det är inte godkänt att sätta upp dem på läktaren, sa Karlsson efter säsongens tredje nolla.

– Vi släppte till lite mer i dag än vad jag tyckte att vi gjorde mot Helsingborg, men på det stora hela är det godkänt. Men vi måste få ihop laget, vi är för utspridda i dag, sa Joakim Karlsson.