Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kärnekulla Sveriges dyraste skoltomt?

Habo Kommun planerar att bygga en skola och en sporthall på kärnekullaområdet. För detta kommer man förvärva 37000 kvm mark. Våra ledande kommunalråd sa på senaste kommunfullmäktige 12/12 att kommunen gjort ett bra avtal med exploatören.

Man kommer få denna tomt gratis. Det finns inget som är gratis våra skattebetalare är grundlurade. Nu skall våra skattebetalare vara med att dela på exploatörens kostnader för en cirkulationsplats samt en tunnel. En kalkyl är framtagen att kostnaden kommer landa på mellan 18-28 miljoner, med stor säkerhet kommer inte denna summa räcka.

Tidigare har det sagts att exploatören själv skall stå för dessa kostnader. Säkerligen kommer Habos skattebetalare få betala 20 miljoner, detta måste vara Sveriges dyraste skoltomt?

Vi Habodemokrater vill inte se något nytt centrum på kärnekulla men vi är positiva till en ny lågprisbutik för livsmedel här behövs mer konkurrens.

Vi är också positiva till en ny sporthall med läktare som klarar godkänd kapacitet detta är efterfrågat tidigare av främst för Innebandyn. Vi är också positiva om det byggs villor eller bostadsrätter.

Men vi ser stora risker om det byggs 700-800 hyresrätter som det finns planer på, detta kan förvandla Kärnekulla till en ny No-go-zon, vi anser att det max får byggas 100 hyreslägenheter på Kärnekulla.

Morgan Malmborg

Habodemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel