Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kidnappare överklagar domen

I Jönköpings tingsrätt dömdes fem personer för kidnappningen på Ekhagen, men tre av dem har nu överklagat domen till Göta hovrätt. Det skriver jp.se.

Som Jnytt tidigare har berättat dömdes fem personer efter att en pojke tillfångatagits, utpressats, misshandlats och rånats. En 17-åring ska ha beskrivits som spindeln i nätet och det är han plus en 19-åring och en 21-åring som också dömdes för brotten, som nu överklagar domen till Göta hovrätt skriver jp.se. Domen mot de andra två 17-åriga medhjälparna står dock fast.

17-åringen som överklagar domen anser att rätten endast har gått på målsägandes uppgifter. Han anser att han inte borde dömas till åtta månaders sluten ungdomsvård då han menar att han är oskyldig.

Förnekar brott

I 19-åringens överklagan står det att ingen pekat ut att han befunnit sig på platsen och att en identifikation av honom skett först senare med hjälp av en skolkatalog och då det inte funnits några andra personer att jämföra med. 19-åringen, som dömdes till två månaders fängelse, förnekar också brott.

21-åringen, som dömdes till tre års fängelse, säger sig vara oskyldig och anser att identifikationen av honom värderats fel.