Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klar förlust för J-Södra i omstarten

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Det blev ingen rolig omstart för Jönköpings Södra när superettan startade om efter sommaruppehållet. Det blev förlust med 1-3 mot Helsingborg inför över 4 300 i publiken.

På söndagen spelade Jönköpings Södra sin första tävlingsmatch på en månad – och det var inte vilken match som helst när Helsingborg gästade Stadsparksvallen.

Landslagskaptenen, och VM-spelaren, Andreas Granqvist fanns med i gästernas startelva och gjorde sin första match i klubben på tio år. J-Södra uppvaktade Granqvist med blommor och en tavla strax före matchstart, något som väckt missnöje bland J-Södras supportrar.

De svarade med att hylla Tommy Thelin, som gjorde comeback efter mer än tre månaders skadefrånvaro. ”Välkommen tillbaka kapten Tommy till landslaget”, stod det på en banderoll och Thelin fick ordentliga applåder under spelarpresentationen.

Vass enhandsräddning

När matchen väl drog var det Helsingborg som tog kommandot. Skåningarna hade det mesta i både spel- och chansväg mot ett J-Södra som gick jaga mycket och som sällan kom i farliga anfall.

Helsingborg var riktigt nära att spräcka nollan när Rasmus Jönsson sköt från nära håll, men Frank Pettersson gjorde en vass enhandsräddning.

Pettersson tvingades dock plocka bollen ur nätmaskorna efter 26 minuter. Bollen damp ner vid Andri Rúnar Bjarnasons fötter efter ett inlägg, och islänningen gjorde inget misstag utan skickade distinkt in bollen i mål.

Bara sju minuter senare utökade Helsingborg ledningen. Max Svensson kunde enkelt rulla bollen i mål efter att ha blivit fint framspelad av Rasmus Jönsson, som slog en öppnande djupledspassning.

J-Södras bästa chans hade Amir Al-Ammari, som avancerade framåt och fick på ett skott som tvingade Pär Hansson till en bra räddning.

Dubbelbyte i paus

J-Södra gjorde ett dubbelbyte redan i paus. Peter Gwargis och Anton Liljenbäck gick ut och lämnade plats för Jesper Svensson och Max Watson.

Hemmalaget vaskade fram några chanser i upptakten av andra halvlek. Den bästa hade Tommy Thelin, men en bortaspelare fick undan bollen i sista stund efter en lite tilltrasslad situation i straffområdet.

I stället för en reducering där gjorde Helsingborg 3-0 på en tveksamt dömd straff sedan Rasmus Jönsson fallit efter en duell med Sebastian Crona i straffområdet. Darijan Bojanic gjorde inget misstag från straffpunkten utan satte bollen lågt i Petterssons högra hörn.

Daryl Smylie gav J-Södra visst hopp när han stötte bollen i mål på en hörna, men det målet innebar egentligen bara klen tröst. Helsingborg var det bättre laget och tog vara på sina chanser betydligt bättre än ”de gröne”.

JnyttTV. Presskonferens med båda lagens tränare och intervju med Erik Moberg.