Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Då blir det derbyfester i innebandy

I slutet av september ska SSL-innebandyn dra igång – och redan i tredje omgången spelas säsongens första derby mellan de lokala lagen.

Till kommande säsong blir det totalt sex derbyn eftersom Fagerhult Habo tog klivet upp i SSL, där både Jönköpings IK och Mullsjö AIS spelar sedan tidigare.

På grund av spridningen av coronaviruset ställdes den gångna säsongens SM-slutspel in – men nästa säsong är tänkt att starta sista helgen i september. JIK och Mullsjö spelar hemma mot Linköping respektive Storvreta, medan Fagerhult Habo inleder med bortamöte med Kalmarsund.

I den tredje omgången, 4 oktober, spelas säsongens första derby när JIK tar emot Fagerhult Habo i Arenan i Idrottshuset. Sedan dröjer det till 13 november innan Fagerhult Habo tar emot Mullsjö i det sistnämnda lagets hemmaplan, Nyhemshallen.

Därefter får Mullsjö ladda om snabbt till nästa derby. Bara sex dagar senare gästar JIK Nyhemshallen.

Returmötet mellan Fagerhult Habo och JIK spelas 15 januari, det andra derbyt mellan Mullsjö och Fagerhult Habo äger rum 21 februari och exakt en vecka senare möts JIK och Mullsjö.

Även damernas SSL-program är spikat. JIK inleder borta mot Pixbo Wallenstam 26 september. I hemmapremiären en vecka senare står Västerås Rönnby för motståndet.