Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Då spelar HV71 nästa säsong

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Premiär borta mot Rögle – och hemmapremiär mot Frölunda. Nu är spelschemat för SHL-säsongen 2019/20 klart, och därmed kan HV71-fansen skriva in matchdatumen i almanackan.

För bara en vecka sedan spelades den sista klubblagsmatchen säsongen 2018/19. Frölunda vann med 6-2 i den sjätte SM-finalen mot Djurgården och bärgade klubbens femte SM-guld.

Nästa SHL-säsong inleds lördag 14 september, då det är full omgång. HV71 får åka söderut eftersom Rögle står för motståndet i Catena Arena. Bara tre dagar senare är det hemmapremiär, när Frölunda gästar Kinnarps Arena.

Nytt för kommande säsong är att Småland har tre SHL-lag i och med IK Oskarshamns avancemang. HV71 och Oskarshamn möts för första gången i SHL-sammanhang 3 oktober och den första drabbningen mellan HV71 och det tredje Smålandslaget, Växjö Lakers, äger rum exakt tre veckor senare i Jönköping.

Fler fulla omgångar

Antalet tillfällen då samtliga sju matcher spelas samma dag blir fler.

"I fjol var drygt hälften av alla omgångar fullmatade med sju matcher. Under kommande säsong är hela 38 av 52 omgångar innehållandes sju matcher och främst schemalagda på tisdagar, torsdagar, och lördagar. Noterbart är att de nio sista omgångarna är fulla", skriver SHL på sin webbplats.

Den sista grundserieomgången spelas 12 mars, och HV71 avslutar med bortamöte med nykomlingen Leksand.

Se spelschemat för säsongen 2019/20 i sin helhet här.