Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: De får bygga i växande området

Nu står det klart vem som får bygga omkring 50 bostadslägenheter fördelat på fyra huskroppar på Fagerslätt. – Det är ett spännande område, säger Henrik Swahn, vd på APP Properties.

Det står nu klart att det Växjöbaserade företaget APP Properties vinner en markanvisningstävling på Fagerslätt som växer fram i anslutning till Huskvarna. Det vinnande förslaget innehåller cirka 50 bostadslägenheter fördelat på fyra olika huskroppar som uppförs i trä om tre till sex våningsplan.

– Fagerslätt är ett spännande område. Vår tomt omfattar cirka 7 000 kvadratmeter och här tänker vi tillföra området cirka 50 prisvärda, hållbara och attraktiva bostäder i trä om 2-4 rum och kök, säger Henrik Swahn i ett pressmeddelande.

"Hållbart och smidigt"

Det vinnande bidraget går under arbetsnamnet Fagerslätts Glänta. Projektet kännetecknas, enligt det vinnande företaget, av ett stort hållbarhetstänk där träbyggnation är det genomgående elementet.

Samtliga huskroppar består av lågenergihus som minskar energibehovet jämfört med ett traditionellt hus. Samtidigt har husen noga utformats för att skapa det bästa av form och funktion med en karaktäristisk utformning som smälter in i omkringliggande miljöer.

– På Fagerslätts Glänta bygger vi i trä vilket är både ett flexibelt och miljövänligt material som vi har gott om i Sverige. Vi har redan ett antal pågående projekt på andra orter i landet med träbyggnation och vi ser att det är ett hållbart och smidigt sätt att bygga på. Samtidigt ser vi stora synergier mellan huskropparna i trä, den gröna bostadsgården och den angränsande skogen. Vi är väldigt glada över förtroendet från Jönköpings kommun och ser fram emot att lansera Fagerslätts Glänta senare i år, säger Henrik Swahn.

Fagerslätts Glänta är skapat tillsammans med arkitektbyrån Arkkas arkitekter, med bas i Varberg.