Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: De missar J-Södras match

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Joakim Karlsson missade Jönköpings Södras match mot Varberg. Nu står det klart att mittbacken inte heller finns med i matchtruppen till bortamötet med Halmstad.

När J-Södra under fredagen tränade på ett regnigt Odensberg fanns varken Joakim Karlsson eller Tommy Thelin med i den kollektiva träningen.

Karlsson dras med en skada i baksida lår som satte stopp för spel mot Varberg i måndags. Han kommer inte heller komma till spel mot Halmstad på söndag.

– Han missar den här matchen också. Skadan är lite svårbedömd. Han kan jogga obehindrat, men eftersom han spelar på en plats där vi är lite tunna på kan vi inte chansa med honom, säger tränaren Andreas Brännström, som inte vet när Karlsson är redo för matchspel igen.

J-Södra har i nuläget bara två mittbackar tillgängliga – Erik Moberg och Max Watson.

”Ett par tuffa veckor”

En annan spelare som har haft en skadefylld säsong är Tommy Thelin, som missade nästan hela våren på grund av en axelskada. Lagkaptenen var inte med och tränade på fredagen men i hans fall är det ingen större fara.

– Han har haft ett par tuffa veckor och fick springa mycket mot Varberg. Därför är han lite sliten och han behövde någon extra dags vila. Men han kommer att vara med och träna i morgon, säger Andreas Brännström.

J-Södra saknar sedan tidigare den långtidsskadade duon Anton Cajtoft och Anton Liljenbäck. Mot Halmstad tvingas ”de gröne” dessutom klara sig utan Sebastian Crona, som är avstängd.

JnyttTV. Hör vad Alexander Jallow säger om hur den vattensjuka planen påverkar träningen och tankarna inför matchen mot Halmstad.