Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort glädjebesked för J-Södra

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra tvingades flytta säsongens första hemmamatch till Borås. Men på söndag blir det äntligen säsongspremiär på Stadsparksvallen. – Det har hänt väldigt mycket sedan senaste inspektionen, säger Sebastian Lagrell i J-Södra.

På torsdagen genomfördes en ny inspektion av Stadsparksvallens gräsmatta, och när den var avslutad stod det klart att J-Södra kan spela söndagens match mot Öster på sin ordinarie hemmaplan.

– Det har hänt väldigt mycket sedan senaste inspektionen. Värmen har gjort att det exploderat, det har gått från inget rotsystem alls till att det har blivit sex-sju centimeter långt. Det kommer att släppa lite på söndag men det återhämtar sig till nästa match, förklarar Sebastian Lagrell, evenemangs- och säkerhetsansvarig i J-Södra.

– Planen ser fin ut, den är i det skick man kan vänta sig vid den här tiden på året.

Påverkar intresset

J-Södra har förlorat de tre första matcherna i superettan och fått sämsta tänkbara start på säsongen. Det påverkar förstås intresset för matchen mot Öster.

– Det är svårt att säga hur många som kommer eftersom det är tre år sedan vi hade hemmapremiär i superettan. Det sportsliga påverkar, men vi är bättre rustade än för tre år sedan, säger Sebastian Lagrell.