Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han belönas efter fina starten

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Ahmad Gero värvades till J-Södra 2 – men den nigerianske anfallaren har imponerat på tränarstaben och nu kommer han att träna med a-truppen fullt ut. Det beskedet ger tränaren Jörgen Wålemark till Jnytt. Dessutom berättar han om planen kring Dardan Rexhepi.

Ahmad Gero skrev i höstas på ett tvåårskontrakt med Jönköpings Södra. Grundtanken var att han skulle hålla till mestadels i J-Södra 2, men så kommer det inte att bli.

Nu kan Jnytt berätta att det 18-årige anfallaren kommer att lyftas upp i a-truppen på heltid.

– Ja, han kommer träna med oss hela tiden så hoppas vi att han slår så snart som möjligt, säger tränaren Jörgen Wålemark till Jnytt.

Han ser spännande ut?

– Ja, men det känner vi alla. Han har något, dels hans fysik för att vara 18 år. Han är starkare än de flesta hårdföra försvarare i svensk fotboll. Det kan gå fort me honom, han är så explosiv, farten har han så han kan rycka från försvarare. Känslan är att det kan gå fort med honom.

Beslut om Rexhepi dröjer

När det gäller Dardan Rexhepi så är ännu inget beslut taget. Rexhepi är i J-Södra på provspel och han var med i spelet som ledde till J-Södras mål i träningsmatchen mot Reus.

– Vi får värdera när lägret är slut.Han jobbade på bra under 45 minuter i matchen. Vi får ta ett beslut när vi är klara här nere. Han är en bra kille och bra på alla sätt.

Är han en tillräckligt bra fotbollsspelare då?

– Ja, det är klart att han är. Han har varit på hög nivå under många år. Han har haft det lite tungt i Gais, men vi får värdera när vi åker hem om det är rätt med Jönköping nu. Men han har varit jättebra på alla sätt här nere.

Olsson sjuk

Fredrik Olsson har haft ett tufft läger, han har vissa allergier, något som har gjort att han har haft svårt att behålla maten under stora delar av lägret. Det var också anledningen till att han inte spelade i matchen mot Reus.

Men Jörgen Wålemark känner ingen oro när det gäller Olsson.

– Fredriks snitt i superettan som målskytt är inget snack. Jag tror att han kommer att bli jättevärdefull för oss. Vi får ge honom ett par veckor och få igång honom i träning ordentligt, säger Jörgen Wålemark