På onsdagskvällen hade J-Södra ett medlemsmöte. I samband med det skulle en ny ordförande och två nya ledamöter väljas in i klubbens styrelse där det har funnits flera vakanser.

För ett par veckor sedan nominerade valberedningen Hallpressens vd Mats Tidstrand, som har varit tillförordnad ordförande sedan Sune Lantz avgick, till ny ordförande. Tidstrand valdes av enhällig föreningsstämma till och med årsmötet 2018. Inga andra kandidater föreslogs av stämman.

– Det känns väldigt, väldigt roligt. Jag tackar för förtroendet, det är med stor respekt och ödmjukhet som jag tar mig an det här uppdraget, säger han.

Vilka frågor kommer du framför allt att jobba med?

– Jag har varit tillförordnad ordförande, så det gör ingen större skillnad i den process som pågår. Arenan är en extremt viktig fråga, och sedan handlar det om fortsatt utveckling av klubben. Vi går in i det andra allsvenska året som enligt många är jobbigare än det första.

Just arenafrågan är högaktuell. Det senaste beskedet är att kommunfullmäktige inte kommer att ta , utan att det skjuts på framtiden.

– Det olyckliga i situationen är att vi i slutet av november har så många frågetecken i frågan. Det finns ett inriktningsbeslut om att bygga en arena på Jordbron, och det står vi fast vid, men det är olyckligt att det inte finns något enat beslut, säger Tidstrand.

– Jag blir väldigt orolig och bedrövad efter dagens besked. Arbetet har pågått intensivt länge, men nu måste vi få ett tydliggörande.

Vad kan ni som förening göra?

– Vi kan påverka politikerna, och parallellt måste vi ha en dialog med förbundet.

Finns det risk att ni tvingas spela i Borås nästa säsong?

– Jag vill inte spekulera i det, men en dispens är en dispens.

Mats Tidstrand har sedan 2012 varit verksam inom Hallpressen, där Jnytt ingår, och sedan i våras innehar han posten som verkställande direktör. Många har ifrågasatt om det går att kombinera dessa båda roller. Enligt egen utsago är det möjligt, har han förklarat .

De två nya ledamöterna som valdes in i styrelsen är Bo Plym och Viktor Friberg. Plym, 53, är konsultchef vid WE-Consulting och 35-årige Viktor Friberg är vd för Advisorgruppen och AB Jönköpingsbostäder.

I somras lämnade tidigare vice ordföranden Niclas Ekblad styrelsen och dessutom kommer Joakim Breidmer och Henrik Landén att avgå vid det ordinarie årsmötet i mars.

JnyttTV. Intervju med Mats Tidstrand.

Läs mer: Han lämnar J-Södra - efter bara ett år