Vladan Ladan är ny huvudtränare i Råslätts SK. Det bekräftar föreningen på lördagen.

– Det känns skönt att ha det klart. Nu kan vi fokusera på spelarsidan för de frågar vem som ska vara ledare. Vi har kunnat behålla de flesta av våra spelare och nu blir det lättare att lägga fram planer och visa vad vi har för ledare, säger Shahbaz till Jnytt.

Hur är han som tränare?

– Det är en lugn tränare, modern. Han fick lägga av som spelare på grund av skador och började i Östers U19-lag. Han gick vidare till Vetlanda, Linköping City och har även varit i Motala.

Ska hålla i ledarutbildningar

Vladan Ladan har även varit akademichef i Åtvidabergs FF. Han fick lämna uppdraget som Motalas huvudtränare i maj tidigare i år och nu är han alltså klar för Råslätt.

– Vi kommer använda honom för att hitta en röd tråd genom föreningen, vi har haft det tidigare, men vill jobba ännu närmare med den. Så vi ska synka tjej- och pojklagen med a-laget, där kommer Vladan Ladan ha interna utbildningar med ledarna i föreningen, säger Simon Shahbaz.

– Det är en väldigt driven person och han har valt att flytta till Jönköping. Han vill mycket med sin tränarkarriär och vi är glada att ha honom här.

På spelarfronten har inte Simon Shahbaz något nytt att meddela, men säger att spelare kommer vara på plats och visa upp sig i januari.

– Det är många spelare som hört av sig, men vi har sagt att de får vänta tills vi har en tränare klar. Men det är kända namn för vår del och vi känner igen dem. Nu får vi se hur Vladan vill göra, avslutar Råslätts senioransvariga.