Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Publikfavoriten får ny roll i HV71

Förra säsongen införde HV71 en ny roll runt sin sportsliga verksamhet. Pär Johansson tog klivet in som spelarutvecklare, nu står det klart att han lämnar klubben. Johanssons ersättare blir en före detta HV-spelare som därmed får en ny roll.

Pär Johansson rekryterades som spelarutvecklare inför förra säsongen och fokus låg på juniorspelare och unga spelare i både dam- och herrlag. Nu står det klart att Johansson lämnar HV71 för att pröva lyckan i NHL-klubben Dallas Stars organisation.

I samband med att Pär Johansson nu lämnar presenterar HV även hans ersättare. Det står klart att det blir Andreas Falk. Centern som har ett mångårigt förflutet i HV71 och bland annat varit med och vunnit dubbla SM-guld. Förra säsongsupptakten skrev han på ett korttidskontrakt med HV, men avslutade säsongen som assisterande tränare i HV71 J20.

Nu får han alltså en ny roll.

– Vi är oerhört nöjda med vad Andreas bidragit med under året och den kompetens han besitter när det gäller att utveckla spelare på individnivå. Vi ser också att rollen som spelarutvecklare varit viktig för HV71 och att det är något vi vill satsa vidare på, säger Peter Ekelund, general manager i HV71, till klubbens webbsida.

– Det är naturligtvis hedrande och roligt att HV71 har ett stort förtroende för mig. Jag tycker att detta är en intressant och viktig roll som jag ser fram emot att få vara med att utveckla. Att få jobba tillsammans med och coacha unga talangfulla spelare som är i början av sin framtida hockeykarriär är väldigt inspirerande, säger Falk i en kommentar.