Precis som Jnytt skrev igår är det Benjamin Westman som tar över HFF.

- Vi är glada att han är här och att vi hittat en överenskommelse. Benjamin har en lång erfarenhet från tränaruppdrag och även en lång erfarenhet från ungdomsfotboll så vi är jätteglada att ha knutit honom till oss, berättade klubbens ordförande Stefan Axelsson på presskonferensen.

"Känner mig nästan som Superman"

Axelsson berättade att den nya tränaren har alla karaktärsdrag de letat efter och nämnde exempelvis erfarenhet från elitfotboll som en punkt. Det var en ödmjuk Westman som uttalade sig som HFF-tränare för första gången.

- Jag känner mig nästan som Superman efter den presentationen. Det är kul att vara här i Husqvarna, jag var relativt inställd på ett sabbatsår i tränaryrket, men de hörde av sig lite fem i tolv med tanke på det hastiga avskedet av Ali Khan, sa Westman och fortsatte:

- Jag fick chansen att träffa styrelsen och tyckte hela rekryteringen var väldigt proffsig. Det var även spelare med runt rekryteringen och det tycker jag är viktigt, att det inte bara är styrelsen som bestämmer. Sedan åkte jag på semester någon dag med min familj och fick onekligen något att fundera på med rejäl betänketid. Det känns väldigt kul att få möjligheten och det känns väldigt spännande.

Huvudtränare för a-truppen

Benjamin Westman kommer vara huvudtränare för a-truppen och precis som Jnytt skrev i december kommer det inte finnas någon sportchef i Husqvarna FF kommande säsong. Istället är det ett utskott som har ett sportsligt ansvar, scouting och andra praktikaliteter på sitt bord. Kontraktet med Westman är skrivit på tre år. Han fick lämna GAIS i somras, och har sedan dess jobbat som lärare. Nu är han redo för ett nytt tränaruppdrag, och det inleds med träningsderby mot Jönköpings Södra på lördag.

- Första veckorna vill jag ta chansen att skapa mig en egen uppfattning om spelartruppen och det rivstartar med ett jättederby på lördag som ska bli skitskoj.

Med på presskonferensen förutom Axelsson och Westman var Husqvarna FF:s marknads- och ekonomiansvarige, Magnus Krantz, som avslutade:

- Detta är en tydlig signal om att vi vill slå vidare på den vägen vi är på. Att jobba brett, men ändå mot toppen. Det känns otroligt kul detta.

Relaterat till artikeln

Från vänster: Stefan Axelsson, Benjamin Westman och Magnus Krantz.

Foto Erik Boström