Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Här är Spiras nästa storsatsning

Spelman på taket spelas för fullt på Kulturhuset Spira. Men redan nu är det klart vilken musikal som kommer sättas upp nästa år.

På tisdagsmorgonen meddelade Smålands Musik & Teater att nyskrivna Camera, Musikalen om Ingrid Bergman, sätts upp hösten 2020.

Musikalen kretsar kring några stormiga år i Ingrid Bergmans liv. Publiken får uppleva den svenska världsstjärnans passionerade relation med filmskaparen Roberto Rossellini. Man får följa hennes resa från Hollywood till Italien, från toppen till botten – och upp igen.

– Vi ville lyfta fram en kvinnas röst. En människa som förändrade något. Hon genomgick så mycket men lyckades hämta kraft ur det och banade därigenom väg för en ny kvinnoroll – såväl på vita duken som utanför den, säger Staffan Aspegren, regissör och manusförfattare, i ett pressmeddelande.

– Att Ingrid Bergmans far, Justus, var bördig från Småland är bara en av många kopplingar vi upptäckte att hon har till regionen. Därför känns det extra fint att sätta upp Camera här i Jönköping.

”Ska bli otroligt kul”

I huvudrollen ser vi musikalartisten Åsa Fång.

– Det ska bli otroligt kul och spännande att gestalta Ingrid. Jag ser verkligen fram emot det. Ingrid Bergman levde ett spännande och ovanligt liv och att få tolka det ska bli fantastiskt, säger hon i pressmeddelandet.

Åsa Fång sågs nyligen i Matilda på Malmö Opera och Oliver på GöteborgsOperan. Hon har även medverkat i tv-program som Doobidoo och Så ska det låta.

Camera hade urpremiär på Östgötateatern 2018. I Jönköping spelas en utvecklad och omarbetad version, med premiär 19 september. Medverkar gör, förutom Åsa Fång, även Kulturhuset Spiras fasta skådespelare Kalle Malmberg, Vera Veljovic och Petter Andersson, en barnstatist och en musikalensemble på åtta personer. För kostymdesignen står Camilla Thulin och för koreografin Karl Dyall. För musiken står Jönköpings Sinfonietta.