Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Här hamnar förre HV-backen

Det har varit klart länge, men nu är det även officiellt. HV-backen Markus Lauridsen kommer att spela hockey med Malmö Redhawks den kommande säsongen. Den danske landslagsbacken har skrivit på ett tvåårskontrakt med den skånska föreningen.

– Det känns väldigt kul och inspirerande att komma hit. Jag vet att klubben vill uppåt och det vill jag också. Dessutom tycker jag det blir spännande med den nystart som sker här nu, med nya tränare. Jag känner många av mina nya lagkamrater sedan tidigare och det här blir lite som att flytta hem. Jag följde klubben nära som liten och det gör det extra roligt att nu få vara en del av den, säger Lauridsen i ett pressmeddelande.

Redan i början av året började det att läcka ut uppgifter om att Markus Lauridsen skulle lämna HV71 för Malmö Redhawks. Själv var han dock förtegen,

Inga kommentarer

– Det har jag inga kommentarer till. Det är fullt fokus på den här säsongen. Vad som händer nästa säsong får vi se, det är min agent som har koll på det, säger 28-åringen.

Har du pratat framtid med HV71 och fått indikationer på om klubben vill förlänga kontraktet?

– Jag har som sagt fullt fokus på den här säsongen, sedan får vi se vad som händer.

Malmö har i och med värvningen av Lauridsen nu gjort klart med tre spelare inför den kommande säsongen.

- Markus är en spelare som vi har haft ögonen på under en längre tid, säger sportchefen Patrik Sylvegård.

- Han är en tvåvägsback som har väldigt fina egenskaper i det offensiva spelet. Vi ser honom som en av våra ledande spelare, som kommer att få ett stort ansvar i alla spelformer.