Sedan 1988 är det tradition – och på måndagen var det dags igen. Årets Smålänning överraskas och prisas i direktsändning i P4 Jönköping.

Utmärkelsen går i år till fotbollsspelaren Anna Anvegård, 22 år, från Bredaryd i Värnamo kommun. I maj 2019 blev hon uttagen i Sveriges VM-trupp och 2016 deltog hon i U20-världsmästerskapet i fotboll.

I dag spelar Anna Anvegård för FC Rosengård.

– Jag är jätteöverraskad och jätteglad, säger Anna Anvegård under direktsändningen.

Juryns motivering:

”Anna Anvegård har genom en stenhård satsning och hård träning nått stora framgångar på fotbollsplanen och stigit fram som en förebild för unga idrottskvinnor. Under 2019 har Anna Anvegård varit med om att ta VM-brons, vinna damallsvenskan med Rosengård och dessutom ta hem segern i skytteligan i den svenska damfotbollens högsta serie och blivit utsedd till damallsvenskans viktigaste spelare vid Fotbollsgalan. För utmärkta idrottsliga prestationer och för att ha satt småländska Bredaryd på den svenska fotbollskartan tilldelas Anna Anvegård utmärkelsen Årets Smålänning 2019.”

Juryn bestod av: Peter Olsson, kanalchef P4 Jönköping, Marie Johansson Flyckt, utgåvechef Hall Media, Daniel Rundqvist, redaktionschef SVT Nyheter Jönköping, Hasse Pettersson, programledare P4 Jönköping och Jessica Sonelius, programutvecklingschef P4 Jönköping.