Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart i dag: Eksjö stadsfest ställs in

Artikel 1 av 1
Eksjö stadsfest 2020
Visa alla artiklar

Ett efter ett av sommarens evenemang ställs in. Nu står det klart att inte heller Eksjö stadsfest blir av.

Eksjö stadsfest brukar locka runt 20 000 besökare och har genom åren haft några av Sveriges största artister på besök. Men årets upplaga ställs in, likt många andra arrangemang som skulle ha hållits under sommaren.

"Vi är både ledsna och besvikna att behöva meddela de tråkiga nyheterna att Eksjö stadsfest inte kommer att äga rum i år. Vi har in i det sista hållit hoppet uppe om att det skulle gå att genomföra en stadsfest men under rådande omständigheter blir vår enda rätta prioritering i detta läge hälsan och säkerheten för våra besökare, artister, funktionärer och samarbetspartners. Stadsfesten är tillbaka 27-28 augusti 2021 och vi kommer att tillbringa året fram till dess med att sätta ihop en hejdundrandes stadsfest till er", skriver arrangörsföreningen Fiesta Eksjö i ett pressmeddelande.

Biljetter som köpts till Eksjö Stadsfest 2020 gäller automatiskt till Eksjö stadsfest 2021.

"Vi inser att en inställd festival blir en ekonomisk förlust för många i Eksjö kommun. Såväl krögare, handel samt alla de företag som samarbetar med oss varje år har alla känt av den ekonomiska nedgången som drabbat oss den senaste tiden så det gör oss ont att till det lägga en inställd stadsfest. Många av våra samarbetspartners och samtliga huvudsponsorer har redan sagt att de är med oss igen nästa år då Eksjö behöver en stadsfest", står det vidare att läsa i pressutskicket.