Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elmia lanserar ny motorfest

Påskhelgen innebär motormässa på Elmia. Nästa år kommer det arrangeras ytterligare en motorfest på området. Detta i form av en motorcykelfestival.

MC-sporten får helgen den 18-20 september 2020 en ny arena och mötesplats. Detta när Elmia står värd för MC Sport Expo. Något de själva presenterar som en festival för de tuffaste åkarna och häftigaste hojarna.

– Det är väldigt roligt med ett nytt event, och särskilt ett som bjuder på upplevelser och nyttjar både vårt inomhus- och utomhusområde, vilket är positivt när det gäller att visa upp Elmias unika kapacitet, säger Lotta Frensen, vd på Elmia AB, i ett pressmeddelande.

Motorfesten är för alla som tävlar och tränar på motorcykel. Elmia beskriver det som en racefest för en grupp som tidigare saknat ett eget forum. Arrangören heter Lifestyle Events.

– De vanliga eventen och mässorna passar oftast inte mc-sportutövarna som har egen tidsram och en kalender som måste följas. Det är därför efterfrågan har varit stor på denna typ av evenemang, säger Peter Näsman på Lifestyle Events.

"Elmia är en perfekt arena"

Det kommer bland annat vara uppvisningar, utställning, workshops och provkörningar. Även svenska motorcykel- och snöskoterförbundet, som är medlem i Riksidrottsförbundet, har ett finger med i spelet och kommer bjuda in samtliga klubbar att närvara.

– Vi på destination Jönköping tycker det är positivt när det dyker upp nya evenemang som fyller Jönköping med omnejd med spännande och intressanta upplevelser, både för deltagare och besökare och det känns extra roligt att få välkomna ett nytt koncept som tycker att Jönköping och Elmia är en perfekt arena att skapa en ny mötesplats på, säger Marcus Axelsson, vd för Destination Jönköping i en kommentar och fortsätter:

– En del i vår strategi att få fler människor att upptäcka Jönköping är att satsa just på evenemang av olika slag, både kultur och olika sporter, allt från e-sport till triathlon. Och inför MC Sport Expo, där det väntas komma runt 7 000 besökare som är en ny målgrupp för oss, kommer vi få kika på hur vi på bästa sätt kan attrahera de besökarna att komma tillbaka till vår destiantion.