Kommunen meddelar nu under morgonen att det inte kommer att bli något bad på Brunstorpsbadet den kommande sommaren. Jnytt har att Brunstopsbadet läcker stora mängder vatten. Trots ett omfattande arbete har läckan inte hittats och efter ett möte med berörda förvaltningar och kommunledningen står det nu klart att badanläggningen inte kan öppna till sommaren.

– Vi ser tyvärr ingen annan lösning. Badet är i så dåligt skick att det krävs en ordentlig renovering och det hinner vi inte med innan sommaren, förklarar Carin Berggren, kommunalråd (M), i ett pressmeddelande.

Den stora läckan upptäcktes i vintras. Bassängerna läckte uppemot tio kubikmeter vatten per dygn. Trots ett idogt arbete har läckan inte kunnat hittas. Nu bedömer tekniska kontoret och kultur- och fritidsförvaltningen att de för stunden inte kan göra mer. Tjänstemännens uppfattning är att det krävs en genomgripande renovering av rör, elarbeten, läktare och att även marken runt bassängområdet behöver iordningställas.

– Jag vill poängtera att det inte finns några tankar på att avveckla Brunstorpsbadet. I måndags fick vi en detaljerad beskrivning från tjänstemännen av vilka åtgärder som krävs. Utifrån den kommer vi nu att bereda frågan politiskt och ta ställning till hur vi går vidare, säger Carin Berggren i pressmeddelandet.

– Brunstorpsbadet betyder mycket för många kommuninvånare sommartid och spelar också en viktig funktion för simundervisningen. Nu undersöker vi hur vi bäst går vidare för att göra de förbättringar som krävs, säger oppositionsrådet Mona Forsberg (S)

Kommunens två övriga tempererade utomhusbad, Kumlabybadet på Visingsö eller Attarpsbadet i Bankeryd, håller öppet som vanligt i sommar.

På Rosenlundsbadet och Stadsgårdsbadet kommer underhållsarbeten att göras i sommar. Det gör att Rosenlundsbadet stänger under tre veckor i juni, medan Stadsgårdsbadet är stängt från mitten av maj till och med augusti. Av det skälet kommer Norrahammar sportcenter att vara öppet i sommar.

Få de senaste nyheterna först med Jnytts app