Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wålemarks egna ord efter beskedet

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra IF och Jörgen Wålemark går skilda vägar. – Vi har gjort detta i samförstånd, säger J-Södras ordförande Mats Tidstrand till Jnytt.

Jörgen Wålemark lämnar Jönköpings Södra. Synen på hur klubben ska spela fotboll i kombination med de uteblivna resultaten har gjort att parterna, enligt klubbens ordförande Mats Tidstrand, kommit överens om att bryta kontraktet.

Under torsdagseftermiddagen skickar Jörgen Wålemark ett sms till Jnytt: "Jag och J-Södra ser olika på klubbens framtid och vilken typ av fotboll föreningen ska spela. Vi har därför gemensamt valt att avsluta vårt samarbete. Jag vill tacka alla spelare och ledare jag arbetat tillsammans med och önskar föreningen lycka till i framtiden."

Fullt förtroende

Så sent som i tisdags pratade Jnytt med J-Södras ordförande Mats Tidstrand. Tidstrand sa då att klubben hade fullt förtroende för Wålemark.

– Så länge man har en lösning som finns på plats så är det den som gäller. I bland kommer man till vägens ände och då fattar man ett nytt beslut. Så länge vi rullar finns det förtroende, säger Tidstrand om det.

Jörgen Wålemark kom till J-Södra så sent som i höstas från Varberg, och det blev alltså bara tre matcher i superettan för honom. Totalt under Wålemarks ledning spelade J-Södra tolv matcher, man vann två, mot Husqvarna FF och Carlstad United.

– Vi har en olika syn i grunden. Hade vi haft det och det hade varit sportslig framgång hade det påverkat, men när kombinationen finns där är det självklart att frågeställningen blir än mer aktuell. Grunden är spelidén, säger J-Södras ordförande Mats Tidstrand.

Visste ni inte om hans spelfilosofi när ni anställde honom?

– Vi hade en dialog med Jörgen utifrån hur vi vill spela. Det fanns en samsyn, sen hur det har förändrats över tid får Jörgen kommentera, säger Mats Tidstrand.

Var det en felrekrytering?

– Det vore konstigt att säga något annat utifrån att vi står där vi står. Vi måste alla ta ansvar för den situation som uppkommit. Vi konstaterar att vi i dagsläget har en syn som varit för stor.

Jörgen Wålemark skrev ett kontrakt som sträcker sig över två säsonger med option för en tredje säsong. Rent ekonomiskt blir det så klart en merkostnad för J-Södra.

– Det är alltid på det viset, det finns kontrakt att ta hänsyn till. Vi har uppnått en överenskommelse. Från Jönköpings Södras sida är vi väldigt positiva och glada över att vi på ett kreativt och professionellt sätt kunde lösa det.

Innebär det att ni inte kommer behöva betala lön hela hans kontraktstid?

– Jag kommenterar inte närmare, men jag kan säga att vi hittat en bra uppgörelse.

– Det är naturligtvis ett tråkigt beslut att ta, men när samsynen är så stor och gemensam är det med självklarhet oberoende om man är tre matcher in på en säsong eller när man är, definitivt ett underlag för att ta det beslutet. Vi är väldigt överens om det vi inte är överens, säger Tidstrand.

Persson huvudansvarig

Wålemark lämnar sitt uppdrag omedelbart och Christer Persson kliver in i en managerroll. Stefan Jörgensen lyfts upp från J-Södra 2 och blir ny huvudtränare. Läs mer om duons tankar kring framtiden här.