Västeråsfostrade Marcus Degerlund kom till Hammarby 2016 men har fått begränsat med speltid och har i olika omgångar varit utlånad till IFK Göteborg och IK Frej.

De senaste veckorna har det spekulerats i att en övergång till J-Södra är nära – och på torsdagskvällen stod det klart att 21-åringen, med 23 allsvenska matcher på kontot, ansluter till superettaklubben.

– Vi känner att det är dags för Marcus att söka sig vidare. Det råder hård konkurrens på hans position, och Marcus är i behov av regelbunden speltid. I och med att Anders Brännström är tränare i Jönköping, som vi känner väl, vet vi att Marcus är i goda händer, och vi önskar honom lycka till, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson i en kommentar på den allsvenska klubbens webbplats.

"Lång tid att etablera sig"

Marcus Degerlund ansluter till J-Södra med en gång, och därmed kan debuten ske i söndagens cupmöte med AIK.

– Det är otroligt kul att Marcus väljer Jönköpings Södra som sitt nästa steg i karriären. Marcus har en stor potential och det ska bli spännande att få följa hans resa, i vår miljö. Jag vill samtidigt passa på att tacka Hammarby för ett gott samarbete i samband med övergången, säger sportchefen Kujtim Bala till klubbens sajt.

– Det är lätt att glömma att Marcus inte fyllt 22 än och spelar i en position där det ofta tar lång tid att etablera sig. Vi får in en mittback med potential som vi tror kan få en ny fart i sin karriär här och ger oss egenskaper som vi letat efter, säger Andreas Brännström.