Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: J-Södra värvar från Ghana

 
Superettan 2019
Visa alla artiklar

Under onsdagskvällens årsmöte presenterade Jönköpings Södra tre nya spelare. Samtliga är en följd av det samarbete som klubben i vintras inledde med en klubb i Ghana.

Spelarna som är klara och nu tillhör klubbens a-lag är Aaron Donkor, Emmanuel Boateng Agyenim och Sadick Abubakari. Samtliga är alltså en del i samarbetet med Nkoranza Warriors SC.

Aaron Donkor är 18 år och kan användas som mittfältare och wingback. Emmanuel Boateng Agyenim är 19 år och anfallare. Sadick Abubakaari är 21 år och försvarsspelare.

– Sadick är en följsam och snabb mittback med goda fötter, Aaron är en löpstark och teknisk mittfältare eller wingback och Boateng är en kvick och teknisk forward i vårt sätt att spela, säger sportchef Andreas Jankevics.

Klubbens sportchef har scoutat spelarna både live och via videoklipp. De kommer tillhöra och träna med a-laget. Kontrakten är skrivna över 1+3 år.

De tre spelarna har precis anlänt till Sverige från Ghana och J-Södra kommer hjälpa till i deras acklimatisering.

– Det är klart. Vi ordnar boende och allting runtomkring. Sen är det här de tre första spelarna vi har utifrån detta samarbete och det innebär säkert att vi kan lära av detta.

Drar ner kostnaden på a-lagsverksamheten

Klubbens sportchef Andreas Jankevics berättade dessutom under årsmötet att a-lagsverksamheten år 2019 kommer vara tre till fyra miljoner kronor billigare än under 2018.

– Som helhet och som vi gått igenom här så har vi dragit ner kraftigt och den största kostnadsposten för oss är våra spelarkontrakt. Det innebär att de här avtalen är en del i det pusslet, att få ihop en ekonomi som är långsiktigt bärbar, säger Jankevics.

Spelartruppen består nu av 20 utespelare, 3 målvakter och 3 spelare som står under lärlingskontrakt.

Jankevics uppger att klubben inte är i behov av att låna ut någon spelare av ekonomiska skäl, men att det kan bli aktuellt beroende på spelarnas individuella situation.

Läs även: