Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J-Södra värvar från allsvenskan

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Mittbacken Marcus Johansson är klart för Jönköpings Södra, det meddelar klubben på sin hemsida.

Erik Mobergs skada har nu gjort att Jönköpings Södra har sonderat terrängen, i dag har man också gjort klart med en ny mittback.

Det är 24-årige Marcus Johansson som ansluter från Halmstads BK, Johanssons kontrakt löper fram till och med sommaren, men det finns en klausul om att eventuell förlängning kan bli aktuell.

– Marcus är en stabil mittback med rutin från både Superettan och Allsvenskan. Vi får in en bra försvarsspelare som är positionssäker och har ett väldigt bra huvudspel. Marcus uppfyller även kraven vi har på ett professionellt beteende, både på och utanför planen, säger J-Södras assisterande tränare Christer Persson till klubbens hemsida.

Marcus Johansson spelade förra säsongen 23 allsvenska matcher med Halmstad BK. Han har även 20-talet matcher i Superettan bakom sig.

2015 var han dessutom utlånad till Öster.

Inför den här säsongen stod det klart att Marcus Johansson inte skulle stanna kvar i Halmstad BK. En av anledningarna var att Halmstad värvat tillbaka 33-årige mittbacken Peter Larsson, som efter sex säsonger i Helsingborg vände hemåt igen.