Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Jimmy Thelin lämnar J-Södra

 
Allsvenskan 2017
Visa alla artiklar

Nu är det definitivt klart att Jimmy Thelin lämnar Jönköpings Södra. Tränaren meddelade sitt beslut på onsdagskvällens medlemsmöte. – Det har varit ett jättetufft beslut, säger han.

Spekulationerna kring Jimmy Thelins vara eller icke vara i Jönköpings Södra har fått ett slut. På onsdagskvällens medlemsmöte meddelade Thelin att han tackar för sig efter fyra säsonger och att han inte följer med klubben ner i superettan.

– Det har varit ett väldigt svårt och beslut att fatta, det har varit jättetufft. Jag har varit i klubben länge och det finns mycket känslor, Jönköpings Södra betyder mycket för mig. Men det kommer vissa vägskäl och jag bollade detta med familjen innan jag bestämde mig, säger Thelin, som har varit i J-Södra sedan 2009 och varit a-lagstränare i fyra säsonger.

"Spännande och utvecklande"

– Det har varit en väldigt spännande och utvecklande resa. Jag är väldigt stolt över vad vi har åstadkommit. Vi har varit med om mycket tillsammans, det har varit både positiva och negativa känslor. Det finns många känsloband, men sådant är livet, man måste ta avsked ibland. Jag hoppas ni kan förstå och respektera mitt beslut.

Vad fällde avgörandet i ditt beslut?

– Jag vill inte gå in närmare på det, men jag behöver nya möjligheter och erfarenheter i livet.

Hur mycket spelar det in att det blev degradering till superettan?

– Egentligen ingenting alls. Det har inte med det att göra, utan man kommer till vissa vägskäl då man får ta vissa beslut.

Thelin möttes av en lång applåd av mötesdeltagarna när han hade avslutat sitt tal.

Ryktas till Elfsborg

Jimmy Thelin avslöjar dock inte var tränarkarriären går vidare, men allt talar för att det blir en flytt till Borås.

– Det är inte upp till mig att gå ut med det, utan det är min nya arbetsgivare som får meddela när det är dags, säger han.

Redan några dagar efter att allsvenskan var färdigspelad gick Sport-Expressen ut med uppgifter om att Thelin bara var detaljer från att ta över Elfsborg.

På tisdagskvällen rapporterade Borås Tidning att Elfsborg och Thelin är muntligen överens och att boråsarna även är nära att göra klart med assisterande tränaren Miguel Beas Martinez.

Det skulle betyda att J-Södra blir av med två av tre tränare efter att klubben degraderats till superettan.

Läs mer: J-Södra har klart med ny tränare