Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jordbruksverket kommer att flytta

Nu är det klart att Jordbruksverket kommer att lämna sina nuvarande lokaler och flytta - men inte så långt. De kommer att flytta till en nybyggd fastighet vid Munksjöns södra strand.

Om fyra år ska flyttlasset gå. Jordbruksverket flyttar från Vallgatan till den nya stadsdelen Skeppsbron Västra vid Munksjön. Även Skogsstyrelsen överväger att flytta till samma fastighet, vilket i så fall innebär att cirka 900 personer flyttar från fastigheten på Väster i Jönköping

Den nya fastigheten byggs av Skanska. Huset blir åtta våningar högt intill Munksjön och kommer att anpassas efter verksamheternas behov.

Nya lokaler som passar verksamheten

- I den nya fastigheten får vi möjlighet att utforma lokalerna så att de passar ett aktivitetsbaserat arbetssätt. Målet är attraktiva och moderna lokaler som vi kan utnyttja effektivt samtidigt som vi minskar lokalytan och därmed kostnaderna, säger Anders Elfström, divisionsdirektör.

Skogsstyrelsen har inte fattat något beslut i frågan, men väljer man att flytta med innebär det i så fall att myndigheterna kan dela kostnader för gemensamma ytor som entré, datorhall och lunchrum.

Hyreskontraktet för lokalerna på Vallgatan går ut den sista februari 2021. Inflyttningen i den nya fastigheten påbörjas i början av 2021 och kommer ske i etapper.