Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart med många extra bussturer

De stora bussbolagen sätter in flera extraavgångar till och från Jönköping under den stundande julhelgen.

Nu närmar sig julen och det betyder att många har börjat planera sina resor.

FlixBus uppger att de förstärker sina julresor med ytterligare 300 avgångar, vilket motsvarar 15 000 extraplatser i hela Sverige. Turtätheten ökas fredag 20 december och kommer att förstärkas till och med trettondagsafton.

Den 22-23 december samt 26-27 december väntas bli mest reseintensiva kring jul. Sträckan mellan Jönköping och Göteborg får 36 extrainsatta avgångar, sträckan mellan Jönköping och Stockholm får 35 extraavgångar, och 15 extra avgångar tillkommer mellan Jönköping och Växjö.

”Boka i god tid”

– Vi vill att så många som möjligt ska komma hem smidigt till och från julfirandet med nära och kära. Som alltid kring julen är efterfrågan på resor hög och som bussbolag har vi förmånen att vara flexibla och öka avgångarna. FlixBus har därför lagt till fler resor på många populära förbindelser och uppmanar våra resenärer att vara ute i god tid för att få sin plats på bussresan med avgångstiden som passar dem bäst, säger Jelena Jovanovic, presschef för FlixBus Sverige, i ett pressmeddelande.

– Vi ser att biljetter på populäraste resdagarna går snabbt åt. Ett tips inför julen är att även boka hemresan i god tid för att få det bästa möjliga priset och plats på bussen med avgångstiden som passar kunden bäst.

50 procent fler turer

Även Vy Travel, där Bus4You och Nettbuss ingår, uppger att det råder högtryck på resor under jul och nyår och sätter därför in 50 procent fler turer mellan den 20 december och 6 januari för att klara av trycket.

Både Vy Bus4You och Vy express får utökade resor och de extrainsatta resorna berör samtliga linjer över hela Sverige, däribland Jönköping.

– Vi följer utvecklingen över antal resande under dessa dagar och är beredda att sätta in ännu fler extraturer om det skulle bli ett extremt tryck, säger Elvir Rascic, försäljningschef på Vy Travel, i en kommentar.

– Jag vill verkligen uppmana alla resenärer, oavsett färdmedel, att boka sin resa i god tid eftersom julhelgen är en av landets mest reseintensiva perioder, säger Elvir Rascic.