Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny rättegång efter brutala morden

 
Dubbelmordet i Mantorp
Visa alla artiklar

För en månad sedan dömdes en man från Mullsjö till livstids fängelse efter dubbelmordet i Mantorp. Nu står det klart att hovrätten kommer att ta upp fallet.

9 maj dömdes en 24-årig man från Mullsjö, som stått åtalad för ett mord på ett äldre par i Mantorp förra sommaren, till livstids fängelse. Enligt Linköpings tingsrätt kan mordet likställas vid en ren avrättning.

Mannen medgav att han befann sig på brottsplatsen samma dag som paret mördades och att han tog ut pengar från deras bankkort, men förnekade inblandning i morden. Han hävdade i stället att paret mördades av andra personer, utan att namnge dessa.

24-åringen vill hellre ha ett tidsbestämt straff och valde att överklaga domen. Nu står det klart att fallet kommer att prövas i hovrätten. Förhandlingarna i Göta hovrätt hålls mellan 9 och 13 juli.