I ett pressmeddelande skriver Södra Munksjön AB att en rekryteringsprocess med hård konkurrens nu är klar. Ny vd för utvecklingsbolaget blir Henrik Gustafsson.

- Henrik har lång och gedigen erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen. Han har också ett stort engagemang och intresse av stadsutvecklingsfrågor. Vi från styrelsen är därför väldigt glada över att kunna meddela att Henrik tar över som vd, säger Ann-Marie Nilsson (C), ordförande i Södra Munksjön Utvecklings AB i en kommentar.

"Spännande tid"

Gustafsson jobbar redan i bolaget och har under ett antal år arbetat med fastighetsfrågor och bland annat varit projektledare för genomförandet av stadsutvecklingen. Innan det arbetade han på tekniska kontoret inom Jönköpings kommun och har även varit teknisk chef på Flexator.

- Det känns självklart väldigt roligt att få förtroende att axla rollen som vd. Bolaget har en spännande tid med massa utmaningar framför sig när vi nu går in i det faktiska genomförandet, säger Henrik Gustafsson i pressmeddelandet.

Under 2018 tar nästa stadsdel, Skeppsbron, from. Rivning av fastigheterna där kommer då påbörjas tillsammans med förberedelserna inför den infrastruktur som ska dras fram i området.

Södra Munksjön AB har ansvaret för utvecklingen kring hela området vid södra Munksjön.

Foto Rebecca Staf