Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Råslätt åker ur division 2

Råslätts var i behov av tre poäng för att hålla hoppet om nytt kontrakt vid liv. Men lördagens bortamöte mot Räppe slutade med förlust, vilket innebär att Råslätt åker ut division 2. – Det har varit tungt genom hela säsongen, det har inte varit enkelt för oss, säger lagets tränare Abdirisak Mohamed.

Förutsättningarna var enkla – Råslätts SK behövde vinna lördagseftermiddagens bortamöte mot Räppe GOIF för att ha en teoretisk chans att hålla sig kvar i division 2. Efter att Abdulahi Hussein kvitterat till 1-1 på straff strax innan halvtidsvilan levde hoppet för gästerna.

– Vi började väldigt bra och styrde matchen, men olyckligtvis gjorde Räppe 1–0 på ett distansskott, det var allt de hade i första halvleken. Men Hussein satte en straff innan paus, så vi gjorde en bra första halvlek, säger tränaren Abdirisak Mohamed.

Tidigt i den andra halvleken fick Råslätt en spelare utvisad. Med en man mer blev Räppe, som huserar i toppen av tabellen, för starka och vann till slut matchen med 4–1. Ett resultat som innebär att Råslätt spelar division 3-fotboll nästa säsong.

Tungt för Råslätt, som så sent som förra säsongen slutade på en fjärde plats i samma serie.

– Vi ville bygga vidare på vårt spel i den andra halvleken och vi började bra, men sen fick vi ett tidigt rött kort och där tror jag att grabbarna gav upp. Man ska aldrig ge upp i fotboll, men med tanke på motgångarna vi har haft den här säsongen så tror jag att utvisningen sattes sig mentalt. Då slutade vi spela och då kom målen mot oss, säger RSK-tränaren.

Det betyder att ni åker ur tvåan.

– Det har varit tungt genom hela säsongen, det har inte varit enkelt för oss. Men vi har kämpat på med vårt unga lag. Många gör sin första säsong på den här nivån, det i kombination med att andra klubbar värvar och satsar friskt med ekonomiska muskler vi inte har – då blir det tufft. Vi har gjort vad vi har kunnat.

Hur var tongångarna efter slutsignal?

– Tungt, det var inte roligt. Det var många sura miner, jag försökte bearbeta och lugna spelarna. Nedflyttningen kom inte som en chock, men spelarna tog det hårt. Den mentala biten har varit tuff för spelarna den här säsongen.

Vad är det som gör att ni till slut hamnar här?

– Huvudsaken är den ekonomiska biten. Vi har inte kunnat satsa utan istället vara tvungna att göra besparingar. Sedan har vi haft ett tränarskifte som så klart... Vi hade ett mål att hålla oss kvar i tvåan, det nådde vi inte upp till.

Börja om och bygga nytt

Nu väntar spel i division 3 till säsongen 2020. En möjlighet att börja om och bygga nytt från grunden för att kunna vara med och utmana på allvar framöver, menar Abdirisak Mohamed.

– Rent ekonomiskt så är vi inte ett division 2-lag, det visste vi inför säsongen. Det här är en möjlighet för oss att ta ett steg tillbaka, kunna bygga om på rätt sätt för att sedan kunna ta två steg framåt, säger han.

Vad krävs för att ni ska kunna komma tillbaka starkare?

– Det krävs struktur och en tydlig plan. Vi ska nu sätta upp ett långsiktigt mål, med flera delmål på vägen. Jag tvivlar inte på att Råslätt kommer att vara ett topplag i de högre divisionerna om några år, det finns bra fotbollsspelare i laget och många bra människor i klubben.