Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Så straffas HV-forwarden

 
SHL 2019/20
Visa alla artiklar

Christoffer Törngren fick matchstraff efter en huvudtackling i HV71:s segermatch mot Färjestad. Nu står det klart att forwarden stängs av i tre matcher.

15 sekunder in i tredje perioden i tisdagskvällens SHL-möte mellan HV71 och Färjestad uppstod situationen som ledde till att Christoffer Törngren drabbades av matchstraff efter att ha satt in en huvudtackling mot Gustav Rydahl.

Den formstarke forwarden anmäldes till Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd som behandlade ärendet under dagen.

"15 sekunder in på tredje perioden så skall Färjestadsspelaren nr 15 Rydahl skjuta pucken mot mål. HV71 spelaren nr 67 Törngren åker in och skall täcka skott. Sätter upp båda armarna och träffar ansiktet med handske/arm och sedan med vänster axel rakt i huvudet på Rydahl. Tacklingen utdelas med fart och Rydahl lämnar isen", går det att läsa i anmälan som har gjorts av situationsrummet.

Flera matchstraff

På onsdagen kom beskedet att Törngren stängs av i tre matcher. Han ska dessutom böta 6.250 kronor.

Beslutet, tre matchers avstängning, grundar sig på följande:

Tacklingen är vårdslöst utförd.

Motspelaren är i en sårbar position i samband med skottögonblicket, vilket Törngren måste ha insett.

All kraft träffar huvudet.

Skaderisk.

Gustav Rydahl kom inte tillbaka i spel, men efter matchen kom positiva besked.

– Vi tog av Gustav som en försiktighetsåtgärd. Han visar just nu ingen symptom på en hjärnskakning. Vi kommer att kolla vidare under morgondagen, säger Mattias Hell, medicinskt ansvarig, till Färjestads webbplats.

Sedan tidigare avtjänar HV-forwarden Anthony Camara en fem matcher lång avstängning och är borta även mot Oskarshamn på torsdag och Växjö på lördag.

Det här är det tredje matchstraffet på kort tid som drabbar HV-spelare. Förutom Camaras avstängning har även Joakim Andersson fått matchstraff men i hans fall friades han.

Ingen HV-spelare kom med

Under onsdagen tog även förbundskaptenen Johan Garpenlöv ut den trupp som ska representera Tre Kronor i Beijer Hockey Games som avgörs i Globen 6-9 februari.

I förra turneringen kom backen Emil Johansson med i truppen, men den här gången finns inte någon HV-spelare med. Däremot två spelare som tidigare representerat HV, Malte Strömwall och André Peterson.

Tre Kronor möter Tjeckien, Ryssland och Finland i Globen.

Jnytt har sökt Christoffer Törngren.