Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Succécoachen fortsätter i Sparks

Wetterbygden Sparks spelar nästa år i Svenska Baskeetligan. Nu står det också klart att coachen Francisco Pinto stannar i klubben.

Francisco Pinto har bestämt sig för att stanna i Wetterbygden Sparks och etablera laget i landets högsta serie

Pinto kom till Wetterbygden Basketball inför säsongen 2016-2017 och har nu alltså lyckats ännu en gång med att ta upp ett Basketettan-lag till basketens finrum, Svenska Basketligan. Första gången var med Alvik Basket 2014, en förening som han sedermera även skulle ta till semifinal och utses till “Årets Coach” (2015).

– Att göra klart med “Frasse” har varit en ambition sedan en tid tillbaka. Jag tror inte folk förstår vilken nivå “Frasse” håller. Vi ska vara extremt lyckliga över att ha en sådan kraft i vår organisation. Förutom hans kompetens och erfarenhet från den här nivån vi nu ska tävla på, så är ju hans blotta närvaro i vår organisation också en faktor som kan komma och avgöra till vår fördel när potentiella spelare utifrån ska bestämma sig för nya klubbadresser vart det lider, säger Wetterbygdens sportchef Dennis Aulander i ett pressmeddelande.

Francisco Pinto själv är nöjd och glad över att det nya avtalet nu är i hamn:

– Det känns extremt kul att förlänga med Wetterbygden Sparks då denna resa har, och fortfarande är, väldigt lärorik och rolig för mig personligen. Nu när vi ska spela Svenska Basketligan har vi en annan typ av resa framför oss och det ska bli spännande just för att se vad vi som lag och organisation kan åstadkomma, säger han i pressmeddelandet.