Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klassisk butikskedja i ekonomisk kris

Sminkkedjan Make up store inleder en företagsrekonstruktion, ett slags alternativ till konkurs. Det är handlingar från Stockholms tingsrätt, som sajten Breakit.se har tagit del av, som avslöjar kedjans ekonomiska kris. Make up store har en butik i Jönköping.

Enligt rekonstruktionsansökan har bolaget skulder på drygt 18 miljoner kronor och 1,2 miljoner kronor i tillgångar. I ansökan skriver bolaget att man inte kan betala löner, skatter och leverantörsskulder i närtid.

Make up store öppnade sin första butik 1996 i Stockholm. 2018 fanns kedjan på 260 ställen i 22 länder. En del butiker drivs av koncernen, andra via franchisetagare. Försäljning sker också via e-handel.

De senaste fem åren har bolaget gått med förlust. Vid räkenskapsåret som tog slut i juni 2019 gick kedjan med 12,5 miljoner i förlust.

Stänger olönsamma butiker

Företagets rekonstruktör Tomas Arebo säger till Breakit att ”det finns väldigt bra framtidsutsikter”. Bolaget planerar att att göra om affärsmodellen, bland annat genom att flytta produktionen till billigare fabriker. Samtidigt ska olönsamma butiker stängas.

Make up store har sedan drygt tio år tillbaka en butik på Asecs i Jönköping. Tidigare fanns kedjan även på Östra storgatan i city.