Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klev av med skada: "Halvskum känsla"

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

VÄXJÖ. Jönköpings Södra IF spelade 0-0 borta mot Östers IF. Lagkaptenen Tommy Thelin kom till spel trots vissa skadebekymmer i veckan och spelade 76 minuter. - Jag har en känsla i baksidan som är lite halvskum, säger han till Jnytt efter matchen.

J-Södra och Öster försökte och försökte, men trots ett antal fina lägen åt båda håll slutade matchen på Myresjöhus Arena 0-0.

- I slutändan kan det bli en viktig poäng, sett till matchen är det väl ingen höjdarmatch sett till vårat spel. Vi får inget flyt i spelet, och det blir lite likt Gefle-matchen. Det är mycket kamp, men vi är i den situation vi är och då kan det se ut så ibland, säger lagkapten Tommy Thelin.

"Hade gärna haft bättre eget spel"

Laget har släppt in ett mål på de tre senaste matcherna trots flera ändringar i backlinjen.

- Vi ändrade vårt spel mot AFC och sen har vi fortsatt. Vi hade gärna haft lite mer eget, bättre spel givetvis, men det blir lite speciellt att byta spelsystem mitt under säsongen och nu handlar det egentligen bara om att rädda ett kontrakt. Sen får vi ta försäsong och öva på finliret då, säger Thelin.

J-Södra avslutade starkt, precis som mot Gefle, och om Öster var närmast segern i 60 minuter var det gästerna som låg närmast under sista halvtimman.

- Vi är hyfsat konsekventa i vårt eget spel och spelar rätt enkelt fotboll. Det blir jobbigt att möta sådana lag. Idag hade båda lagen rätt mycket chanser, de har väl första 60 och sen har Orlov ett jätteläge på nicken, Pavle, Smylie och Max har också lägen. Det hade varit skönt med en trepoängare, nu blir det en och den får vi ta med oss, säger lagkapten Thelin och hyllar de tillresta fansen:

- Det är som att spela hemma. En del sponsorer åkte hit och så har vi GM som fyller en del bussar och kör hela matchen. Det är kul.

Klev av med skadekänning

Lagkaptenen har i veckan dragits med skadebesvär och klev självmant ut med en känning i baksida lår.

- Jag har en känsla i baksidan som är halvskum, jag fick den i mitten av veckan och det har suttit i. Jag försöker bita ihop och spela så länge det gick, det blev 65 och sen tog det en stund innan vi satte in nästa gubbe och jag gick smyga lite sista fem-tio.

Hämmar det dig i spelet?

- Jag vågar inte riktigt. Man försöker alltid sitt bästa, sen i slutet innan jag blev utbytt vågade jag inte trycka till riktigt. Då är det bättre att byta och få in en frisk kraft istället, avslutar Thelin.