Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

Kluvna känslor på Ryhov när samhället öppnas igen – ovaccinerade kommer att smittas, tror Bengnér: ”En del kommer att bli svårt sjuka”

Den 29 september tas flera viktiga coronarestriktioner bort. Smittskyddsläkare Malin Bengnér och överläkare Fredrik Hammarskjöld säger båda att det är vaccinationsgraden hos länets invånare som kommer att avgöra hur det går när restriktionerna lyfts.

– Om man inte väljer att vaccinera sig kommer man förr eller senare att infekteras. En del kommer att bli svårt sjuka, säger Malin Bengnér.

Smittskyddsläkare Malin Bengnér och överläkare Fredrik Hammarskjöld säger att det viktigaste för att klara öppningen av samhället är att se till att så många som möjligt är vaccinerade. I mitten: Supportrar på en innebandymatch 2019.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Pär Grännö, Robert Eriksson

Annons

Om tre veckor lyfts flera restriktioner mot smittspridning i Sverige. Publiktaken för allmänna och privata sammankomster stryks, liksom uppmaningen att jobba hemifrån. Beskedet var välkommet för de flesta, men inom vården finns en oro för att smittspridningen ska ta fart igen.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan