Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knivman misstänks för häleri

En elskoter ska ha hittats på en tomt i Norrahammar. En man hävdade att det är hans, men polisen blev misstänksam och misstänker i stället att mannen kan ha gjort sig skyldig till häleri.

Det var vid 22:25 på torsdagskvällen som polisen fick samtal om att någon hade hittat en elskoter på en tomt.

– Polisen åkte dit och efter en stund kom en man, född 1982, dit och uppger att han hade en koppling till elskotern. Han säger att han använder den i sin dagliga livsföring. Men polisen trodde inte på hans förklaring och han misstänks nu för häleri, brott mot knivlagen och narkotikabrott, eget bruk, berättar Christian Sörman, förundersökningsledare vid polisen i polisområde Södra Vätterbygden.

Anledningen till att mannen, som är från Jönköpingsområdet, misstänks för brott mot knivlagen var för att han burit på en kniv och en yxa. Mannen blev aldrig gripen, men polisen har skrivit en rapport om händelsen. Mannen ska också ha fått lämna prov och polisen beslagtog såväl elskotern som kniven och yxan.